Dålig dag

Idag har jag namnsdag, Maria dagen.
Jag har också en jävligt dålig dag.
Håller på att bli sjuk igen och jag är sjukt irriterad. Vet inte varför.
Ska bli gött att jobba stängning ikväll så Frida och Marija får pigga upp mig!

Dag 11 - En bild som inte är tagen i landet jag bor i



Cypern, mitt favorit resemål. Har varit där 3 gånger och planerar att åka dit igen när jag kommit hem från USA! Det finns så mycket mer att se och uppleva än en fylla i Ayia Napa.


Utgång

Efter en sjuk helg så skulle jag ändå kunna påstå att jag lever!

Körde ner till Lund vid sju på fredag kvällen, kollade på film, busade med Elsa som tyvärr vaknat när vi anlände vid halv tio, och sen somnade vi gott vid tolv.

Tog tåget hem på lördagen och åkte direkt in till stan med Frida. Vi tog en snabb vända på Grand Samarkand. Det var så packat med folk så vi pallade inte gå där egentligen. Vi åkte hem till henne myste lite fixade oss och tog en taxi hem till Loppan :)

FULLT ÖS!
Grym förfest, sjukt härlig utgång på oleo och super god donken mat vid två. Kanon lördag, fem av fem toasters!

Det fick ju bli en avskedsfest för Issa och Frida, en firar fest för att jag snart fyller 20 år och en sista utgång med skiftgängen. Lite sorgligt men ack så kul vi hade :)

Nu ska jag piggna till från min hemska baksmäll sen åka in och jobba fem timmar, iuu.


Bulldagen

Cha Chaa bloggjävel!

Idag har jag varit ledig från jobbet och det har varit så gött ;) Ifs är jag ju nästan alltid ledig från jobbet, men dom dagarna ligger jag ju bara hemma och stirrar? Så det är ju tur för mig att Elsa är här :) skönt att någon får fart på mig!

Vi tog bilen in till stan idag och gick en runda på Grand Samarkand och kollade in dom nya butikerna. Hittade en sjukt fin tröja på Bik Bok och ett suuuper snyggt halsband på Glitter, får tacka min underbara Malin som hjälpte mig med detta :) Kul att ha en massa vänner som jobbar där uppe. Träffade underbara Ellenor med och hennes mamma, alltid lika mysigt <3

Nu ska vi baka bullar med, jag Elsa och hennes kusin Ebba :) det blir både kannelbullar och vaniljbullar. Så snart ska vi fika för andra gången idag. Mamma borde komma hem med vin till mig med. Men nästa torsdag så är det dags att köpa mitt egna (äntligen).

Imorgon ska jag jobba till fyra sen ta ytterligare en runda på Grand för att köpa lite jag hittade på Gina idag. Sen på kvällen så kör jag och Gisela ner till Lund och jag tar tåget hem på lördag igen. Jag lämnar datorn hemma så vi hörs i helgen :)


Elsa fisen sov under shoppingturen


Inhandlat idag, jag tror att jag är kär i halsbandet!


Andra äventyret

Andra äventyrsdagen med Elsa var denna tisdag :)
Idag har vi varit uppe vid hanaslöv och åkt pulka samtidigt som det snöade. Vi hade hoppats på solsken med så blev icke fallet, vilket jag tyckte vad riktigt tråkigt!

Vi har också tagit en powernap på 1,5 timma. Jag "råkade" somna brevid henne. Folk säger att för att kunna drömma när man sover så måste man ha sovit i 6 timmar. Jag kan ha fel, men har för mig att någon sagt det. Iallafall, det måste vara fel då. För när vi tog en powernap så drömde jag att jag hittade min svarta biker jacka!!

Vi har lagat mat med och ätit den. Spagetti och köttfärssås blev det. Elsas mat hamnade mest på golvet och hela hon va röd av ketchup i ansiktet. Trotsig unge med ack så söt.

Nu ska vi kolla på bolibompa och sen ska jag natta Elsa.
Efter det har jag all tid i världen och chilla som bara den, ser fram emot denna stunden.
Med Elsa här denna veckan så finns det ingen tid för lugn och ro ;)

Jag fick precis en ny locktång av pappa med. Det var forman som en rektangel och lockarna skulle bli unika och naturliga, får väl testa den sen då!


Elsafisen

Jag och min tokfia på Leos idag :)))


We all need a change

Wow, det har blivit lite ändringar här då.
Beror på att jag tyckte det var dags att byta, ville inte att den skulle se likadan ut som den gamla bloggen OCH jag lyckades fixa Photoshop på datorn i helgen, lycka!

Elsa är här hos mig hela veckan då hennes dagis är stängt hemma i Lund. Dagens äventyr fick gå till Leos Lekland där Elsa gick all in! Hon är så fruktansvärt söt att man vara vill pussa sönder henne :) hon är min hela veckan och det ska bli mys.

Är väldigt trött efter den intensiva stängnings helgen, så nu ska jag fortsätta chilla med min pingla. Klämmer nog in några the hills avsnitt med, såklart!


Baby is gone!

Sov till halv ett idag, kan säga att jag behövde det
Slutade ju vid halv ett på natten igår. Då ringde min kära vän Gustav och frågade om jag kunde köra han till moheda. Jag är så fruktansvärt snäll med så självklart gjorde jag det. Vi hade såå mycket att prata om så vi körde några varv inne i moheda klockan ett på natten :) det va kul!

Idag blir det stängning igen, lär bli tufft. Alla mina kära kollegor som jobbar öppning idag skriver på facebook att det tydligen är mycket att göra. Det ser jag inte fram emot :o

Btw, något hemskt har hänt! Min absoluta favorit jacka är borta. Jag hade den hela sommaren och blev super sugen på att ta fram den nu när våren kommer. Jag hittar inte den :( är rädd att jag lånat ut den eller glömt den någonstans och jag kan inte komma på någon som kan ha den. Jag vill verkligen ha den tillbaka!



Ska fortsätta leta fast det är onödigt :(
här är den iallafall..












Tidsinställt inlägg

Dag 10 - En bild som är över ett år gammal

Augusti 2009, sommar och Halmstad med bla. Isabelle Berg :))
hata mig inte för denna bilden nu bruden ;)



serie nörden

Det tog mig ungefär 1 månad att se klart säsong 1-7 av Greys Anatomy :P Fast då kan jag ju tillägga att säsong 7 visas ju nu i USA så hela säsongen är ju inte komplett!

Funderar nu på att gå vidare till en ny serie. Ska nog satsa på Gossip Girl och se vad det har att erbjuda mig. Det slog mig dock igår när jag skulle försöka somna att jag har ju nyss fått hem säsong 5 av the hills med. Så igår natt och idag på morgonen kollade jag klart på den säsongen. Blev så sjukt sugen på sista med såklart! Tyvärr så är inte säsong 6 släppt än. Så jag har idag kollat på dom tre första avsnitten på mtv.se, lite surt!

Denna helgen är det stängnings helg. Sista passen och sista helgen med powerpuffpinglorna :( Loppan ska byta skift och därmed splittras vi. Så tråkigt! Så denna jobb helgen kommer bli så kul :)

Ska alldelse strax köra in. Först måste jag dock föna håret och sminka mig :)

Ciao!

det dyker upp ett tidsinställt inlägg under kvällen.


Broken anatomy

Kvällen slutade ju självklart i sängen, med Greys Anatomy, ensam!
Det är ingen mening jag kämpar och lägger ner energi på det, är det ens värt det? Kan liksom inte bestämma mig om det faktiskt är det..
Jag ska ju ändå flytta ifrån detta land och dessa människor! Vill ha den dagen nu.

Dag 9 - En bild jag tagit som betyder någonting

tog denna bilden på mina converse höjda upp i luften en ljuvlig vårdag 2010
saknar den tiden och den personen som jag var, hmm....



Torsdag

Cha cha bloggen ;)
(Frida har dåligt inflytande på mig som går runt och säger så hela tiden)

Idag är min plan att vara effektiv. Därför har jag planerat ett möte på banken för att betala mitt Visum som kostar 1200:- och sen måste jag åka ner till vårdcentralen och boka tid för att ta bort 1-4 leverfläckar, usch! Tänkte lite smart att om jag lyckas, är super rädd för nålar och sprutor ni som inte vet det, om jag lyckas ska jag ge mig själv en fin pressent....massage hos ett proffs! ;)

Så nu är det dags att kliva ur sängen och köra ner till byn. Får väl tacka Issa och Jossan som ringde och väckte mig vid 10 fast jag tänk sova till 11 O.o

Ikväll så kanske jag ska träffa en fin gammal vän, jag hoppas på det iaf!

Ciao!


Visum, all done!

Lovade ju häromdagen att berätta hur det gick till att skaffa ett visum. Orkar inte ta den långa versinoen då jag är väldigt trött och kissenödig!

Jag fick iaf en bunt med papper hemskickade. Med hjälp av dom och amerikanska ambassadens hemsida fyllde jag i en massa formulär. Det handlade mest om vad jag ska göra i USA, var ska jag bo, vem är min kontakt person osv. Efter att ha svarat på en jävla massa frågor (ja på engelska) så skulle allt skrivas ut och boka en intervju i Stockholm på ambassaden. Tror dom mest kommer ställa vissa av frågorna en gång till och gå igenom mina papper som skickats från USA.

Så den 16 mars åker jag och mami till huvudstaden. Hon lovade mig shopping med! Så det ska nog kunna bli en sjukt bra resa :))

Jag var också inne på telenor idag och pratade med dom om hur vi ska göra med mitt abonemang då jag är borta. Vill ju så gärna ha med min iPhone till usa och kunna använda den. Antingen så ska abonemangen frysas och så låser vi upp telefonen och sätter i ett amerikansk sim-kort. Jag hoppas på att det är detta alternativet som sker. Det andra är att mamma får fortsätta betala mitt sista bindningsår, har 12 månader kvar. Det blir ungefär 5000:- Känns inte så kul att pröjsa ut det, menmen.

Telenor har inte infört att man kan frysa sitt abonemang när man fortfarande har en bindningstid. Men killen som var där idag berättade att telenor ska införa det, man vet bara inte när än. Så snälla, kan inte alla bara knäppa fingrarna och hoppas med mig att det sker innan jag åker!!!!!

Syskonkärlek

Dag 8 - Mina syskon

Hampus - Är min äldsta bror. Han föddes den 15 juni 1981. Just nu bor han i Lund med sin flickvän Gisela och tillsammans har dom världens sötaste barn, Elsapelsa :) Hampus är en väldigt typiskt storebror. Han ser efter mig och pratar med mig när något är fel. Han tycker också om att "retas", Gnuggen var mycket populär när vi var små! Han gillar att ta diskusioner med, och han brukar allt vinna dom. Han är smartast i familjen helt klart ;)




Robert - Är min andra storebror. Han föddes den 5 Januari 1984. Han bor i Växjö med sin flickvän Kim. Men just nu är han i Napa Valley, California. Han är där och pluggar och utbildar sig till sommelier. Han hinner återvända hem innan jag flyttar. Robert var en sportnörd när vi var små. Hockey målvakt, fotbolls spelare och lagledare i landhockey på vår gata. Han tyckte om att retas mer än Hampus. Idag är han lite mer tillbaka dragen men ser fortfarande efter mig. Han är nog den i familjen som pushat mig mest att åka till USA.




Lisa - Min "lilla" syster. Föddes den 5 December 1991, det skiljer 9 månader mellan oss. Lisa är och kommer nog alltid vara en av mina bästa vänner. Henne berättar jag precis allt för. Vi har gjort allt tillsammans. Det finaste vi gått igenom ihop är våra 3 gymnasie år då vi gick i samma klass. Vi dick få på pubrunda och bal ihop och vi hade en pang fest när vi tog studenten 2010. Just nu bor hon inne i Växjö tillsammans med sin pojkvän Martin. Hon har blivit väldigt vuxen under tiden hon bott hemifrån, vilket skrämer mig ibland! Hon är en förnuftig tjej, säger oftast emot mig och ja vi bråkare en hel del, vi är väldigt olika varandra. Men ändå, det finns nog ingen bättre människa än hon :) Här är hon med våran favorit tös Elsa.




Jag har tyvärr inga biologiska syskon. När jag var endast 2 år så träffade min mamma sin nuvarande sambo Jörgen, som då är pappa till dessa tre livliga barn. Vi har nott ihop och levt som syskon sen jag var 7 år. Och jag lovar, man kan inte ha bättre syskon än dessa små liv :))

Freaking out

Idag är en sådan dag där jag beslutar mig för att gå i grunden.
Jag ska bara ligga nerbäddad i min säng och kolla på en massa roliga filmer och självklart Greys Anatomy. Samtidigt som jag ligger och tänker..funderar och bara mår allmänt piss.

Jag försöker att inte tänka på det, men det går inte. När alla säger "tänk inte på det, strunta i det" så gör jag inget annat än att le tillbaka. Det leendet kan vi säga är lika med "dra åt helvete ni har ingen talan"!

Som sagt, denna dagen går jag i grunden. Jag kommer tillbaka imorgon!

Hyppy fucking valentines day...

Baby Johanna

Dag 7 - En bild som är från när jag var liten

Detta är allt jag kan erbjuda er då jag inte har en ända bild på mig när jag var liten sparad på datorn. Vilket är väldigt synd tycker jag. Då får man göra det bästa av situatoinen och ta en crapy bild.

 

Dessa bilderna kommer från "mitt första fotoalbum". Här är jag 9 månader gammal. Valde att visa dessa bilderna ist från när jag va 3-4 år. Bara för att jag var en sådan fruktansvärt söt och tjock bebis! Jag tyckte också det var väldigt roligt att gömma mig i mammas torkskåp :)))



Impulsiv helg

För en liten stund där så kunde man nästan tro att jag glömt bort bloggen. Men självklart är det inte så! Jag har bara levt loppan denna helgen och inte brytt mig ett skit :D

Det blev en impulsiv utgång i fredags och en knasig utgång igår. Efter lite betänke tid så bestämmer jag mig för att fredags utgången på Grace vann solklart denna helgen.

Annars har jag faktiskt inte gjort något vettigt. Är äntligen klar med mina visum handlingar. Att söka visum till usa är inte det roligaste ska jag säga er. Får beskriva någon dag hur det går till.

Åh, jag längtar tills Rikard lägger upp vimmel bilderna på växjö puls från fredagen på Grace och självklart bilderna Olof tog igår på Oleo. Gissar där med på att grace bilderna är snäppet bättre, gissar också på att vi är med på hälften utav bilderna!

Nu ska jag gotta mig med Greys Anatomy och CANDY <3



Visum in my ass!

Igår fick jag hem ett fett paket full proppat med papper från STS. Innehållande
  • Visum handlingar
  • Projekt arbets förberedelser
  • Placerings information
Förstår bara inte varför det ska vara så krabbigt att ansöka om visum. Jag är världens snällaste tjej, tror dom på fullaste allvar att jag skulle vara en livsfarlig terrorist. Att åka som au pair är tydligen en rätt vanlig "under cover"!

Jag har iallafall suttit med det hela eftermiddagen. Fick hjälp av STS genom telefon med, ett vädligt komplicerat samtal må jag säga. Jag ska fylla i en ansökan på internet som är så fucking krånglig. Jag ska skicka efter personbevis från skatteverket och jag ska ta två nya passfoton. HALLÅ ELLER?!!

Jag tror jag ger upp för ikväll, fortsätter med skiten på lördag. Behövde tydligen en skrivare att skirva ut skiten med, så jag tar en tripp till pappas kontor på lördag morgon (okej, eftermiddag).

Så här glad blir man av visum handlingar..





..

Alla minnen jag har från sommaren 2010 sitter i mitt huvud. Jag brukar gå igenom dom gång på gång när jag ska sova. Jag saknar det. Önskar bara att jag hade mer bildbevis att njuta av än dom bilder jag sätt tusen gånger. Jag önskar att den fanns mer bevis av denna otroliga sommar....

dark hair woman

Bäddade nyss rent i min säng med mina absoluta favorit lakan. Randiga i gult och vitt, köpta på ikea. Så fina nu till våren :) rummet lyser upp mycket mer!

MEN.... I vart ända lilla hörn sitter det spår av mig. Även om påslakanen är tvättade så försvinner ju inte all smuts. Typ svar ull från kläder, små dammkorn eller värst av allt...långa bruna hårstrån!!!

aaahh, ibland så saknar jag mitt långa mörkbruna hår. Jag älskade när jag hade lockad det och lagt på en mörk make-up och va redo för att festa loss. Håret gjorde så mycket, det var såååå snyggt!

Ibland får jag för mig att färga tillbaka det. Även om alla påstår, och jag håller med, att jag passar mycket bättre i det ljusa. Och håret är ju fortfarande långt. Det ljusa är mycket snyggare men det mörka är sååå dark and sexy!

Då kommer jag på det! Anledningen till att jag färgade håret ljust var för dom där JÄVLA bruna hårstråna som fastar på påslakanen! DOM ÄR ÖVERALLT.....

Så den ljusa färgen får stanna ett bra tag till!


IT'S SO FLUFFY !!!

God eftermiddag kära läsare!

Jag är på gång att tillfriskna ur min konstiga sjukdom, förskyldning/halsfluss. Det känns skönt att äntligen kunna andas normalt ;)

Igår fettade jag och Emelie till det. McDonalds mat till middag sen mys i hennes säng. Vi käkade otroligt mycket popcorn, eller rättare sagt jag. Vi hann se filmerna Burlesque och Due Date innan vi försökte sova. Efter mycket fintter och skit snack så gissar jag på att klockan va halv fem när jag väl somnade.

Det första vi gjorde idag på morgonen, okej..vi sov till typ halv tre.., vi tittade iallafall på våran absoluta favorit film Despicable Me. Hela min dator är nu i ett "Agnes tema" ^^, asså jag får aldrig nog av denna film!!!

Nu ska jag sega vidare sen babbla med Elsa på skype :)))



bildbomb

Dag 6 - Fem tjugo bilder från minnen 2010





















the moment of truth

Det finnns nog ingen människa i hela Sverige som är så uttråkad som jag är nu för tiden! Har legat sjuk sen i onsdags, vilket då innebär att jag har legat i samma position på samma säng i samma rum i 3 fucking dagar nu! JAG VILL KOMMA UT ;o

Dag 05 - Tio sanningar om mig

1. Jag är mörkrädd
2. Jag har svårt att lita på folk
3. Jag blir lätt förälskad
4. Jag är kräsen
5. Jag tror inte på den sanna kärleken
6. Jag är otroligt lat
7. Jag är en kännslig person
8. Jag har svårt för att vara ensam
9. Jag älskar att krama folk
10. Jag har svårt för att glömma saker och lägga det bakom mig

CRAP

Jag har gått och blivit sjuk!!

Symptom
- Ont i halsen, halsen svider och är svullen, Kan bara äta flytande mat och dricker bara varm saft och jag svär att när jag nyser så sprängs hela halsen och värken blir otroligt värre och jag hostar värre än en gammal gubbe. Jag hade mer feber igår än idag och näsan är en aning snorig.

Diagnos - Jag kan ju enkelt säga att detta är en taskig förskyldning. Men jag har aldrig haft så här ont i halsen under mina 19 år. Jag kan fan inte ens andas normalt genom munnen :O Vad har jag gått och dragit på mig?? Eller rättare sagt, vad har DU (?) smittat mig med ?????!!!!!!

Fick ju stanna hemma från jobbet idag, verkligen inte okej :((

Detta är början på en resa ute i världen. I min blogg kan ni läsa om mitt nya liv, i USA där jag jobbar som Au pair. Hur man lämnar ett liv efter sig och flyttar till världens mäktigaste land. Hoppas ni får en trevlig läsning!




bloglovin