babe&bönan<3

Dag 4 - Två personer som betyder mycket för mig

Marija "babe"Mlinar
, jag svär på det heliga att detta är min allra bästa vän. Det finns ingen som ställer upp lika mycket som denna lilla människa gör. Hennes glädje och utstrålning kan charma oss allihop. Det är sen fyra månader tillbaka som vi blev som tajtast, efter att ha känt varandra i nästan 1,5 år. Våran vänskap växte så otroligt snabbt och hon är helt enkelt bäst! Hon kommer med dom bästa svaren när jag inte vet vad jag ska göra med mitt liv, hon löser mina "boy problems" och hon skäller när allt är skit. Hur jag ska klara mig utan henne när jag flyttar, går liksom inte att tänka på redan nu. Vi har liksom redan börjat lipa lite smått ihop :') How ever, jag älskar denna lilla person <3



Josephine "Jossan-bönan" Peterson, galen brud! Hemligheten är den, vilket jag tror dom flesta vet, att jag inte gillade denna bruden alls i början. Jag har alltid vetat vem hon är! Till slut blev hon tjejen även kallad drottningen i Moheda. När jag väl kom närmre in bland det gänget, så märkte jag ändå vilken fantastisk människa hon är. Det finns ingen roligare och snällare person :) Och att hon en dag checkade in som en bitch i kassan på McDonalds, kan ju för fan inte bli bättre! Jossan har också kommit mig närmre de senaste 4 månaderna. Även om vi umgicks en del i sommras så umgås vi nu nästan varje dag. Hon är min BÖNA, vad mer kan man säga! Hon är min wingman, mitt alter ego, min spegelbild? Jag har lärt mig så mycket av henne. Vem jag är och vem jag vill vara. Tjejen har liksom koll på livet. Jag kan inte tänka mig någon bättre självsäker individ som hon. Jossan är fantastisk, hon är så sjukt läcker och så jävla rolig :) jag klarar mig inte utan henne <3


bakisdag

Igår blev det en sjuhelvetes bra utgång!
Vi förfestade några stycken hemma hos Jossan. Alla blev väldigt berusade på ett glatt sätt. Vi blev så taggade på att gå ut så Jimmy och David körde ner oss till stan. Väl inne på oleo så insåg vi att klockan bara var halv elva!! ;)

Idag ska jag kolla på film. Prata med familjen i USA på skype. Och ikväll blir det bio med Jossan och Matilda :) ser fram emot den andra skype intervjun !!!!! :D

Här kommer Dag 3 med - Fyra bilder som gör mig glad.



I need to leave

Dag 02 - Två saker jag längtar efter

1 - Definitivt USA (lite självklart va) Jag längtar till den dagen där jag står i mitt rum en sista gång på ett år, färdig packad och redo för mitt nya äventyr. Även om det kommer bli en sorglig dag med mycket tårar och jag kommer sakna min familj och mina bästa vänner så mycket, så längtar jag tills jag åkt härifrån!

2 - Svensk vår. Jag får bara ta del av våren i april så ser jag fram emot det. Jag vill byta ut uggs och dunjackan mot converse och jeans jackan. Att kunna gå ut med pumps och klänning utan att frysa! Men mest av allt. Jag mår alltid bäst på våren. När allt är så ljust och alla är så lyckliga. Det sprids kärlek överallt. Jag kan dock inte sluta undra om det kommer göra mig ont i år. Så mycket som jag var med om 2010...



dom kallar mig JP

Bara för att jag är liite barnslig och tycker detta är roligt så blir det en sådan här!
Snodde den av min goda vän Matilda (:

Dag 01 - Presentation om mig själv
Dag 02 - Två saker jag längtar efter
Dag 03 - Fyra bilder som gör mig glad
Dag 04 - Två personer som betyder mycket för mig
Dag 05 - Tio sanningar om mig
Dag 06 - Fem bilder från minnen 2010
Dag 07 - En bild som är från när jag var liten
Dag 08 - Mina/mitt syskon
Dag 09 - En bild jag tagit som betyder någonting
Dag 10 - En bild som är över ett år gammal
Dag 11 - En bild som inte är tagen i landet jag bor i
Dag 12 - Tre saker som finns i mitt rum
Dag 13 - En sång som får mig att må bra
Dag 14 - Någonting jag saknar väldigt mycket
Dag 15 - En rolig bild
Dag 16 - Ett datum jag aldrig kommer glömma
Dag 17 - Min favoritblogg
Dag 18 - Min musik
Dag 19 - En barndomsvän
Dag 20 - Min favoritplats


Dag 1 - Johanna Maria Persson. Född och uppväxt i staden Växjö. Flyttade till Alvesta med min mamma när jag var 7 år. Det har alltid bara varit hon och jag! Vi flyttade ihop med mammas pojkvän Jörgen som hade tre barn, Hampus Robert och Lisa. Underbara syskon :)

Jag tänker inte skriva om vad mina intressen är och vad jag har för favoriter. Vad spelar det för roll liksom? Det säger väl inte vem jag är. Jag är oftast glad och sjukt trevlig. Jag är den som livar upp stämningen och ser till så att gänget håller sin glöd. Jag är personen som ser till att alla mår bra! Men jag vet hur livet fungerar, därför har jag också mina negativa sidor. Jag säger vad jag tycker, jag ÄR en bitch och ett absurt kontroll freak. Men det är ändå den jag är, och folk gillar det. Oroa er inte, jag är en bra människa att känna.

Nu för tiden bor jag frotfarande hemma hos mum and dad (sista barnet att flytta ut) ! I vår flyttar jag till USA. Sen när jag väl kommer hem, så är det dags att ta reda på vad som händer här näst..


Skype-intervju

Tänkte ju då berätta om min Skype-intervju som jag hade i tisdags kväll :)

Det var den allra första intervjun jag hade med en familj från USA. Det var den tredje familjen som gjort en intresse anmälan på mig. Jag skämtar inte när jag säger att jag var SKIT NERVÖS!

Efter att ha lagt Elsa och hon somnade så skypade jag med värdmamman (som pratade så sjukt bra amerikanska så jag viste inte vad jag skullke säga). Familjen består av två barn som är 11 respektive 7 år gamla. Dom bor lite utanför San Francisco, Kalifornien. Hon berättade mycket om deras familj., om staden och om landet. Hon ställde frågor till mig om hur jag skulle lösa vissa situationer och hur min familj tyckte om hela min resa.

Hon var en underbar människa och så sjukt trevlig. Hon lät övertygad om att jag skulle passa utmärkt i deras familj. Jag hoppas verkligen att jag får komma dit! Hon är nu på konferans i Vegas så hon skulle höra av sig när hon kommit hem igen. JAG HOPPAS!

Det hade verkligen blivit en dröm som blir verklighet :')


Elsapelsa

What up!

Tänkte bara meddela att jag lever. Är för tillfället på flykt....i Lund.
My big bro har åkt på konferans resa, hela vägen till Florida. Och med extra lite otur så råkar hans sambo ut för en arbets olycka. Bruten handled på skridskobanan.

Då ringer man super aunt/nanny Johanna (: Jag är alltså nere i Lund hos Elsa.

Kom i måndags och åker hem i eftermiddag. Jag har praktiskt taget gjort allt som Gisela inte kan göra. Jag lagar mat, byter blöja, klär på Elsa, nattar henne, springer upp och ner på nätterna när hon skriker och jag kör/hämtar henne på dagis. Det värmer i hjärtat när hon börjar gråta för att jag lämnar henne där :')

Det har varit tre mysiga dagar, även fast jag sovit lite. Elsa är världens underbaraste unge och nu har jag kommit henne lite närmre. Jag har t.ex. lärt henne säga ett nytt ord, MIAMI ;) inte så tokigt!

Igår när hon var på dagis så passade jag på att köra till shoppingcentret Nova. Hittade inte så värst mycket, tyvärr! Igår kväll hade jag också en skype-intervju med en familj i USA. Berättar mer om den ikväll :))

Puss på er.


Dance under the spotlight

Efter att ha varit ledig hela veckan så blir det väldigt mycket dator-tid. Självklart spelas det musik ur högtalarna med. Mitt spotify rullar på 24/7.
Därför tänkte jag bjuda på Johannas top 10 från denna veckan (;

1. Jennifer Lopez ft. Pitbull - On the floor        6. Topmodelz - Maniac
2. Britney Spears - Hold it against me             7. Scotty - The black pearl
3. Usher - More More                                       8. Lasgo - Out of my mind
4. Mohombi ft. Akon - Dirty situation                9. Robyn - Indestructible
5. Martin Solveig ft. Dragonette - Hello           10. Marilyn Manson - Personal jesus

I onsdags så var ju jag, jossan,emelie och louise på roadtrip. Vi tog pappas bil ner till Älmhult och besökte Jossans storasyster. Vi blev tatuerade av hennes pojkvän Daniel och gosade med deras nyfödda dotter. Jag gjorde två hjärtan på ryggraden. Ett stort för min älskade mamma och ett lite mindre för mig. Det finns ingen bättre människa i hela världen än mami <3




Awesome

Inatt vid 01.17 vibbrerade min mobil utav satan för att ett mail ploppade upp i inkorgen! Ja jag blev rädd :O

Skummade mest igenom det och såg att det var ifrån mitt Au pair room. Och idag när jag vaknar på morgonen och märker att jag har ytterligare två mail varav ett kom från STS. Det visar sig att min ansökan i USA är godkänd, igen. Och nu kan tusentals familjer läsa om mig :)

Lyckligt nog så hade en familj redan nappat. Tyvärr var ddom inte vad jag önskar mig. Men vi ska ändåå boka en intervju över telefon. Om dom visar sig bli mer intresserade så måste jag berätta varför jag inte tänker välja dom.

Spännande ;) Nu ska jag sminka mig och om några timmar blir det en brud-dag!

Spring break

Nästa tisdag kommer den efterlängtade december lönen!
Jag hade lovat mig själv att inte shoppa upp pengarna. But, what the hell. H&M's vår kollektion är den underbaraste, vem kan hejda sig? (;

Har dock räkningar på 5000 denna månaden pga. datorn. Men det finns en lösning åt allt (: och det säger jag varje gång jag spenderar pengar.

Längtar tills imorgon. Det blir en JP-Jossan-Emelie dag.
Vi ska ta en tripp ner till Jossans syster och hälsa på och göra dagen väldigt minnesfulld. Jag måste säga att jag gillar mina vänner!

Så, nästa vecka sak jag definitivt klicka hem nya kläder!


kärlek

När jag vaknade upp klockan elva i lördags så fick jag för mig att jag skulle prova min studentklänning. När jag sprang ut så hade jag en tajt liten sexig vit sak. Men när vi gick ut på kvällen så bytte jag om till något mer elegant ;)

En klänning som är så fin att vem som helst skulle älska den! (tror faktiskt det är så) Inte nog med att klänningen är underbart vacker, den betyder så otoligt mycket för mig. En väldigt speciellt person köpte den åt mig.

Jag har bara använt klänningen på min student. Efter min hemska viktuppgång i sommras så lyckades jag aldrig knäppa den igen :( jag var knäckt!

I lördags morgon klockan elva steg jag upp och det första jag gjorde va att ta på mig klänningen. Den passade! Under 3 månader så har jag, på något sätt, lyckats gå ner 10 kilo. Wuuhu!

För att bli ännu gladare så gav jag mig på mina "skinny jeans" med. Köpte dom på rean i sommras men provade dom aldrig. Självklart var dom alldeles för små. MEN NU..så passar dom med ;)

Sånna här små saker får mig att må bra :))


Shame on me


Andersch

Vilken härlig fredag jag fick.
Plattade håret, sminkade mig och tog på mig min nya tröja.
Var slutade jag?
Jo, i min säng!

Inget ville hända i mitt liv denna fredag kväll. Så jag har legat här hela kvällen med datorn i knät. Har kollat på Despicable me och chattrat med min vän Anders Lindh på msn. Vi har haft ett flera timmars lång samtal. Mycket skratt och mycket skvaller. Det gick så långt att vi t.om. började cama, och det va kul!

Nu ska jag snart säga godnatt till min underbara kompis och sova (:



Barnkär

Jag måste verkligen vara en perfekt au pair, hoppas jag.
Ett levande bevis är något som hände på jobbet ikväll.

Har stått i kassan/DT:n (där man KÖR igenom istället för att gå in) hela kvällen. En liten söt pojke kom fram till kassan och ville ha glass. Självklart blev jag helt såld och gjorde välrdens finaste glass åt han med ett leende upp till öronen. Han blev jätte glad när han fick sin glass så jag va ju bara tvungen att le åt hans mamma med som genast log lika stort tillbaka.

Gick bak i köket för att prata med Marija och Natta och typ dog, "aaaw vilken söt liten pojke" brast jag ut! Dom stirrar på mig som om det verkligen är så typiskt mig att säga så.

Alltså, jag kommer verkligen bli årets au pair. Jag ÄLSKAR barn :))

Nu ska jag se det senaste avsnittet av The big bang theory sen sova. Godnatt!



Elsa gav Olle en snabb puss på Åsas och Daniels bröllop (:


Ikea

Vaknade upp hos Jossan idag på morgonen. Vi hade en BÖNAN-dag igår (Jossan är min böna). Det blev mycket skratt och skvaller och vi kom på en evil plan, och den ska uppfyllas!

Vid halv tio idag hämtade jag Marija och vi drog på roadtrip. Efter att jag skämt ut mig på statiol en sväng och köpt latte på jobbet så vi gick mot Älmhult och ikea.

Fyndade lite saker. Ett nytt påslakan, det jag velat ha as länge fanns bara i vanlig storlek jag vill ha till dubbel täcke så det fick bli ett annat snyggt men populärt bland andra. Resten av det jag köpte gick till min toalett t.ex nya krokar. Så jag har lekt byggare bob hela kvällen!

Mamma kommer hem från sin träning snart och då ska vi mysa och kolla på Mean Girls :P nu är det inte långt kvar till USA så det gäller att ta vara på sin mami!

Puss!



babe

Tänkte bara säga att detta är den underbaraste människan i hela världen. Vad vore jag utan dig Marija? Du är min allra bästa vän!


Hur man blir au pair

Tänkte beskriva lite kort hur det går till för att bli en Au pair hos STS (:

Först skickar man en intresse anmälan på organisationens hemsida. Populärast är STS och Cultural Care. En anmälan kostar runt 1900 har jag för mig. Om anmälan godkänns får du ett mail skickat med nästa steg..

Fylla i papper, MÅNGA papper. Du ska ha 3 referens brev, ett personligt där någon skriver om dig och 2 childcare där två personer vars barn du passat ska skriva hur du är som barnvakt. Du ska skicka pass, körkort och slutbetygs kopior. Du ska skriva under ett Au pair kontrakt där du godkäner alla krav som ställs i USA. Och till slut ska du ha ett underskrivet polisregister av polisen.

Innan alla papper skickas ska du gå på en intervju och självklart klara den! Den personen som intervjuar dig har själv jobbat som au pair. Halva intervju är på engelska för att testa dina kunskaper. Man pratar om vad du vill göra med barnen, om du skulle gå med på att bo en i familj med olika religioner eller raser. Du berättar en hel del om dig själv och en del av din familj. Jag gjorde min intervju i Halmstad och klarade den utmärkt ;)

Du får en inloggning på en amerikansk sida som heter Au pair room. Där ska det fyllas i en jävla massa enkäter. Du ska skriva Cvn. Jag har t.ex. jobbar som babysitter hos olika familjer, jag har praktiserat på dagis och jag har passat Elsa min brorsdotter en hel del. Du ska också fylla i enkäter om dina intressen, kunskaper, utbildning, körkunskaper, familj, personlighet och du ska skriva ett sjukt långt personligt brev på engelska. Du ska också ladda upp bilder på dig tillsammans med barn och du ska spela in en video när du gör något med ett barn.

Allt som fylls i på denna sida, vi kan kalla den din personliga sida under hela resan, allt ska godkännas av STS och sedan av USA. När allt är färdigt så kan tusentals familjer i USA läsa om dig och göra en intresse anmälan. Jag som au pair, får se alla familjer som är intresserade av mig och efter det så får JAG välja en utav dessa familjer.

WOW, det blev ett ganska långt och tråkigt inlägg. Och då kan jag enkelt säga att jag nog bara skrev med det viktigaste :P det finns många mer moment som är ganska tråkiga!! Hela kalaset kommer att kosta mig runt 10 000 kr.



Igår "submittade" jag min ansökan i mitt au pair room. Vilket då betyder att snart kan alla familjer där ute se vem jag är. Så om kanske en månad så har jag ett stort beslut att göra..




All done

Hey you guys!

Har sutit i ett telefon samtal hela dagen med STS. Det är organisationen som anordnar min resa till USA. Förutom alla papper som ska ska skickas in via posten, så ska det fyllas i en massa enkäter på internet med. Nu är jag äntligen färdig. Så en tjej från STS som jag brukar prata med, och som har hjälpt mig med allt, ringde idag för att hjälpa mig med det sista.

Så mitt personliga brev på 1000 ord, och som är skrivet på engelska (!) , är äntligen färdigt. Och om hon från STS tycker jag ska ändra ännu mer..DÅ STANNAR JAG HEMMA! (jag skojar bara)

Nu vill jag lägga hela USA-resan på hyllan. Ska därför umgås med Frida och Jossan resten utav dagen :) det känns underbart att ha vänner som stöttar en. Och dom är ju bara för goa när dom ber mig stanna hemma för deras skull. 

Äkta vänskap ♥





Vi kan kalla det, a fresh start

Okej, here we go !

Det är 4 månader sen jag slutade blogga. Jag hade en bra anledning, som inte är lika bra nu. Men det var 2010. Det är ett nytt år, med nya möjligheter.

Här ska alla kunna läsa om mitt 2011. Det kommer nog inte bli så mycket bloggande i början. Men jag lovar att ni kommer ha en hel del att läsa när våren blommar ut (:

2010 va ett bra år. Årets high light måste ha varit att jag tog studenten och blev vuxen. Året hade mycket för och nack delar, men allt går att ta med en nypa salt.

2011 kommer bli bättre! Detta ska bli mitt år. Och årets high light kommer definitivt bli att jag äntligen ska flytta hemifrån. Till andra sidan världen, till jordens mäkitigaste kontinent. Flera tusen mil bort, hela vägen till USA !


Detta är början på en resa ute i världen. I min blogg kan ni läsa om mitt nya liv, i USA där jag jobbar som Au pair. Hur man lämnar ett liv efter sig och flyttar till världens mäktigaste land. Hoppas ni får en trevlig läsning!




bloglovin