Killing virus


Hej bloggen.
Idag var sista dagen på barnens jullov, thank god! Har jobbat minst 10 timmar varje dag dom sista 2 veckorna. Imorgon firar jag med nyår :)

Ikväll när jag slutade hade jag planerat kvällen med Vampire diaries och bara chilla. Satte på datorn, och den kraschar. Virusskyddet gick ut och datorn fick ett stort virus på 5 minuter. Försökte ladda ner nytt gratis först men kom inte åt något för viruset lät mig inte komma in på internet. Så fick ta plan b. Körde hela vägen till best buy i San Rafael och köpte ett nytt års prenumeration av Norton360. 40 dollar åt helvetet :( 2 timmar senare, med hjälp av värdmamma, är min dator skyddad igen och utan virus.

Så det blir inget VD ikväll. Bara en dusch sen sova. Ska slå en pling till Linnea med och se vad planen för morgon dagen är :) Berättar imorgon.

Puss och godnatt <3


Horrible Wednesday


Hej vänner!
Har haft en tuff dag. Mensvärk, känsligt humör och en tonåring som är enormt taskig. Det blev bättre mot eftermiddagen iaf.

Ikväll sitter jag barnvakt och tjänar en extra slant. Det är dock bara R hemma, och han har en kompis här som ska spa över. Så jag och två små grabbar :) Vi har precis ätit svenska köttbullar till middag! Ska bara slappa och kolla mera VD innan det är läggdags. Har enormt ont i ryggen :(

Btw, köpte en ny bok idag. Kardashian konfidental. Riktigt bra. Står allt om dom tre galna systrarna från dom föddes tills idag. Glamour liv om inget annat hehe.

Godnatt ♥

 


Some Lake Tahoe pictures













3 amazing days


Hej kära blogg, god fortsättning!
Hoppas alla har haft en strålande julafton, juldag och annadag jul.

Jag hade en mysig julafton. Tydligen så gör amerikanarna inte så mycket. Umgås, bygger pepparkakshus, dekorerar pepparkakor. Vi planerade att åka skidor, men som sagt...ingen snö.

På juldagen den 25:e, dagen då dom faktiskt firar jul, så började vi med att öppna julklappar. Tror att R fick mest av alla, mer än hälften bestod av lego hehe. Jag fick en super fin väska av min värdmammas mamma + en vit kashmire tröja och en halsduk. Av värdmamma fick jag pengar, smycken och tydligen har hon något mer som jag inte fått än :) Efter det åkte vi till kyrkan och gick på mässa, kan man kalla det så? Vi tog en runda till The Ritz med vid Northstar som är en "skiresort" Vi drack drinkar och pratade massa skoj. På kvällen blev det julmat, som bestod av kalkon, skinka och potatismos. Kan ni förstå att jag saknar Sverige och min familj under denna högtid.

Familje kärlek, pappas enorma julbord, mormors ris ala malta och massa pussar från mami. Nästa år så ska jag FAAAN fira mega svensk julafton med nubbe och skit haha.

Nu är jag väl hemma. Vi åkte vid tio idag på morgonen, var hemma vid fyra. Hemsk kö utanför Sacramento! Jag har hunnit packa upp, tvätta, ätit, duschat och nu sitter jag här med ansiktmask. Ser ut som en smurf :)))

Ska sova om en stund, först lite Vampire Diaries, in på säsong 3. Nästa vecka kommer dom nya avsnitten!!!!


Merry Christmas


Hej kära vänner!
Det är den 23:e december, klockan är 20.00 amerikansk tid. Om 4 timmar är det julafton :) (vi firar den 25:e)

Vi befinner oss i Lake Tahoe, Nevada. Min värdmammas mamma har en gigantiskt hus här uppe och vi firar jul med hela släkten! Problemet i år (och ni har samma problem hemma) HÄR FINNS INGEN SNÖ :( det brukar vara flera meter och bergen är täckta, här finns ingenting. Så planen att åka skidor är död..

Just nu tittar jag på nya Spy kids filmen med barnen och värdpappa. Känner på mig att vi somnar snart :) Vi får se vad vi hittar på imorgon.

Jag vill önska er kära läsare en riktig god jul, önskar jag var hemma med min familj, saknar dom lite. Vill också säga grattis på 21 års dagen till min älskade bästaste vän Josephine-Jossan-Bönan! I love you <3

 


Let's go let's go


Kom och tänka på en sak,
har ju inte visas några film klipp från Watch the throne konserten.
Har inga bra så slänger upp ett youtube klipp från deras tour när dom kör mega hiten Niggas in paris. Dom kör ju samma rutin i varje stad, typ ;)


WARNING, this could take a while


Hej bloggen!
Ursäkta för dålig uppdatering, börjar känna mig för lat för att blogga O.o Vilket inte är helt okej, det händer ju fortfarande saker här borta!

Igår te.x ja då hade jag en heldag med barnen, första dagen på jullovet. Vi spenderade i stort sätt hela dagen utanför huset. Började med lunch i en sportbar, efter det gick vi på bio med min värdmammas bästa vän A och hennes dotter S , tredje Alvin and the chipmunks. Vi tog en sväng in på Forever21 med där A köpte två julklappar åt mig som jag fick välja haha. Love that lady! På kvällen hade jag en känslig meltdown, det är så mycket som pågår just nu känslomässigt, och extra jobbigt runt jul.

Sofia kom vid fem med en fullpackad Vilde i sin bil. Vi körde henne till flygplatsen och sa hejdå till henne :( Och det känns redan tomt. Kan inte skicka onödiga sms längre, känner hennes doft i mina kläder, ser folk som har samma bil som henne, helt sjukt. KOM TILLBAKA !!!!!!


Idag har jag chillat med G, tjejdag typ. Hon har haft basketmatch, sen hängde vi lite hemma. På eftermiddagen åkte vi till Toys R Us. Vid tre hade hon pianolektion sen kom hennes kompis S förbi, och dom har sleepover. Ikväll har vi haft familje tid och tittat på Mr. Poppers Penguins, mycket mysigt.

Sitter i min säng nu och hänger på sverigesradio kronoberg. Min kompis Angelica har också jobbat som au pair här i USA fast i New Jersey. Hon kom hem för en vecka sen och har idag varit med på radio. Blir stolt över båda henne och mig själv när man hör vad hon berättar om. För allt det hon säger, är så jävla sant, och jag tror att vi alla här borta känner likadant :)

SOV DAGS, men först...Vampire Diaries <3

Vildes last weekend


Hey friends!
Hoppas allt är bra med er och att ni haft en mysig helg.

Detta är min kära vän Vildes sista helg här i Marin. Imorgon åker hon hem till Norge igen :( men hon kommer till Växjö i juni när jag väl är hemma!

I fredags hade jag Vilde och Fia hos mig efter jobbet. Vi såg en film sen åkte dom hem. Jag la mig tidigt, helt utslagen haha.

På lördag morgon åkte jag och Vilde till Napa. Åkte upp till familjens hus för att hitta min kamera, men ingen lycka där. Den är spårlöst försvunnen, får nog börja inse det nu. Min värdmamma tror att den kommer dyka upp tillslut, hoppas :( Vi åkte igenom hela Napa Valley på vägen hem.

Senare på kvällen drog vi till Linnea med Katrin och Matilda med. Körde lite förfest sen tog vi bilen in till SF. Vi körde tyvärr lite sent och hittade ingen parkering. Till slut hamnade vi på Harrison st och drog till klubben City nights där vi hann dansa 1,5 innan dom stängde. Vi ville verkligen hitta på något annat efteråt men körde hem tillslut.

Vaknade 12 idag hos Linnea :) körde till Vilde efter jag piggnat till. Det blev bakis mat på in and out sen lite fönstershopping på Macy's och Nordstrom. Nu är jag utslagen på min säng med The bäst of Dag-Otto på datorn. Har en maskin tvätt igång och efter det ska jag försöka skriva ett personligt brev till mitt CV. Dags att tänka på den biten nu :s

Imorgon är första dagen på barnens jullov, ska försöka hitta på en massaaaa skoj som vi kan göra :) Puss på er!

 


Watch the throne


Hej kära blogg.
Vill försöka beskriva vad jag var med om igår, men jag har gått runt hela dagen och försökt komma på något bra att säga. Så det räcker väl om jag säger att Jay-Z and Kanye West's Watch The Throne tour ÄR det bästa jag varit med om 2011. Det var otroligt, underhållning i 2,5 timma med låtar från skivan och deras gamla låtar. Bäst var Made in america, Otis, Hartless, Runaway, 99 problems, Empire state of mind och Niggas in Paris (som dom körde två gånger) Det enda jag saknade var Why i love you från nya skivan.

Det var bra underhållning. Dom är ju liksom veteraner, dom vet vad som sysslar med och hur man ska framföra en konsert på ett bra sätt. Man behöver ingen häftig koregrafi eller flyga runt i luften. Bara sjunga och dra några skämt. Kanye West är ju sjukt underhållande. Dom förmedlade mycket känslor, Kanye West sa åt oss i publiken "Hold on tight to the people that you love" Jay-Z (som snart blir pappa) bad alla grabbar i publiken att ta väl hand om sina barn.

Det var otroligt bra, och jag önskar att jag fick se det om och om igen. Så mina vänner, om ni någonsin har chansen att få se dessa grabbar live, ta chansen! AMAZING.

Har bara slappat idag, kom ju hem 1.30 på natten. Har jobbat ikväll och nu sover barnen. Vi har byggt vårt pepparkakhus som blev super bra :) Jag ska sova vilken stund som helst, är dödstrött.











A night of hiphop


What's up homies!
Idag är jag på extra bra humör. Idag är dagen som jag väntat på i månader nu. Onsdag, den 14 december. Jay-Z and Kanye West live i San Jose. It's gonna be epic!

Har inte gjort något speciellt idag. Efter jag släppt av barnen på skolan så drog jag till gymmet och körde i en timma. Vägde mig med och fick en chock! Bord fan flytta in på gymmet och träna 24/7, det är farligt att bo i USA!

Jag har skrivit klart mina julkort idag och skickat iväg dom. Nu sitter jag i köket och äter pepparkakor med G samtidigt som hon gör sina läxor.

Om 1h och 10 minuter drar jag och Vilde till Linnea. Sen vidare mot grabbarna HET. Måste bestämma mig om jag ska köra enkelt med Converse eller gå all in (ifall jag stöter på Kanye West) Med Jeffrey Campbell Lita. Svårt val!

later.

 


Swedish christmas gift


Hej kompisar :)
Har haft en toppen dag, är så glad!

Fick paket på posten idag, 2KG GODIS!!! Av mamma och pappa :) det var också en ögonbryns penna med, änglar och bäst av allt, en film, Bäst of Dag-Otto :D lyckan var galen och jag grät haha.

Resten av dagen har jag jobbat och hängt med R. Tog han till frisören sen åt vi glass :)

Skulle ha tränat ikväll med Fia, gymmet har ju varit stängt i 2 veckor och jag vill komma igång igen, men vi hade tacos till middag och jag gick nuts! Sen satt jag och pratade med värdmamma hur länge som helst och tiden bas flög iväg. Så imorgon bitti, då jävlar!!!

Ska se ett VD avsnitt nu sen sova. Tidigt ska det bli med. Imorgon kommer det blir mega sent, har en konsert att gå på ;)

Puss och godnatt!

 


In a bad mood.


Hallå i lådan!
Sitter inne i lekrummet med R, han spelar Wii medans jag tittar på :) tänkte bara slänga in ett snabbt inlägg.

Igår hade G sitt kalas med en massa tjejer från henne klass. Vi åkte till en gymnastik sal i Novato där barnen hoppade runt. Saknade den gamla "gympa tiden" så även jag gick bananaz på golvet som var en studsmatta. Lyckades även med några volter på studsmattan, heja!

Har tittat på flygbiljetter till resemånaden idag. Lisa kommer över och så ska vi besöka några städer här i USA. Har hittat bra och billiga flyg. Svårare att hitta bra hotell men tror jag funnit något som kan fungera. Får se vad fisen säger. Bara 5 månader kvar...

Om en timma blir det middag, jag är dock svin hungrig redan nu :S ikväll bör det relax mode. Tänkte gymma men tar det imorgon. Är på ett taskigt humör..

Puss!

 

 


True love last forever


So here they are, my babies.
Ska göra mitt bästa med att få med allt hem, och jag vet att det kommer fyllas på med mer mina sista månader ;) Och mina fötter ser fett läskiga ut med feta blodådror och det är för att dom är uppsvullna efter dagens promenader i boots, hehe.

Jessica Simpson           Guess (för stora)        Nya skor fått av värdmamma


Nelly.com                        Forever21                JC Foxy Platform


JC Lita                          Forever21               Steve Madden Whistle (köpta idag)


DINSKO                    Stövlar från Marshalls          2 olika UGGS





Och så min lilla
Converse samling.
Använder dom vita 24/7
dom låga vita är oanvända, samma med superman. Dom lila ska slängas
och det ska införskaffas 2
nya färger.







DON'T YOU JUST FUCKING LOVE SHOES!



Oakland representing


Kära vänner,
har haft en fin fin dag med massa utflykter :) började med att gå på G's basketmatch, där dom tyvärr förlorade. Åkte vidare till Mill Valley med Vilde. Plockade upp Katrin sen fortsatte vi till Linnea och sedan mot Oakland!

Tydligen, vi upptäckte det idag, finns det en liten shopping gata med sjukt underbara butiker precis bakom Ikea. Helt chockade och glada strosade vi runt på Bay street gatan. Dom hade bl.a. Steve Madden butiken och vi gick BANANAZ!! Köpte mina efter längtade wicked boots på rea ;)

Vi stannade såklart på Ikea med och käkade lunch :) fick också med mig hem Müsli, greve ost och flädersaft.

Ikväll har jag jobbat. Barnen har varsin sleepover här hemma. Nu sover äntligen alla fyra. Jag tänkte hitta på något kul, som att fota alla mina USA skor ;) No life people...

 

 


7 months


Hej kära vänner.
Idag har jag varit i USA i 7 månader. 5 Månader kvar, shit.

Efter jag slutade jobba så åkte jag till Tiburon med Vilde och Linnea. Det har varit Lucia firande i en liten krya på ett berg, så ljuvligt. Vi tre satt längst bak med världens hemlängtan när dom sjöng svenska julsånger. (Lusia firas inte i USA, dom har ingen aning om vad det är)

Katrin, Sofia och Lina var med i Lucia tåget. Efter dom har sjungt så slängde vi i oss en massa kakor och LUSSEBULLAR!! Vi bestämde oss för att avsluta kvällen med middag på P.F Changs i Corta Madera :)

Vi satt länge och pratade om allt mellan himmel och jord. Vi planerade en massa om nästa helg, med utgång. Då är det Vildes sista helg här hos oss, för måndagen där efter så åker hon hem till Norge :(

Nu ligger jag här i min säng, men värmefläkt på och raggsockar. Det är sjukt kallt! Idag på morgonen så var det frost på min bil, och någon skrapa hittade jag ju då självklart inte, vore lite felplacerat här i sunny californien. Om två veckor åker vi upp till Lake Tahoe för att fira jul, hoppas snön har kommit då!

Godnatt <3

A lovely day in the sun


Hej mina heta vänner! ♥
Har haft en sjukt trevlig dag. Skypat med mamma och fisen, hon skrek rätt ut att hon älskade mig och att hon ville ha klackaskor i julklapp. Det tycker jag allt hon förtjänar :)

Åkte och stor handla idag med, vilket faktiskt var kul för en gång skull. Elena, våran hushållerska följde med och vi hade super kul ihop. Efter att jag hämtat barnen på skolan så gick vi och köpte böcker. Efter det åkte vi vidare till Safeway där G fick beställa sin födelsedags tårta, hon ska ha kalas med alla sin tjejkompisar på söndag :)

Ikväll kom barnens mormor förbi och stannade på middag. Efter maten satt hon, jag och värdmamma och pratade en lång stund. Om Mexico, vår resa till tahoe som ska ske över jul och vi kom in på ämnet att jag ska stanna istället för att åka hem till vår. Har fortfarande inte bestämt mig..

Nu ligger jag i sängen och ska strax hoppa in i duschen. Avslutar kvällen med ett VD avsnitt sen sovdags. Oh, det bästa med dagen...fick post idag från Nordstroms. Jeffrey Campbell skorna har äntligen blivit en del av min sko samling. I helgen ska jag lägga upp en FET bildbomb med alla skor jag inhandlat här ;)

Godnatt :*


The coolest dude ever


Hamnade på Brandon Novaks (Viva la Bam) twitter, där han tipsade om en ny show på MTV, A tribute to Ryan Dunn. Så nu sitter jag på mtv's hemsida, det fina med att bo i USA, och har sätt hela första avsnittet.

Måste erkänna att jag gråter en skvätt. Vänskapen mellan Dunn och Bam är otrolig. Och det är så sjukt hemskt att han förlorade sin andra hälft, hans bästa vän. Jackass och Viva La Bam är något av det roligaste jag vet och har tittat på det i många år.
Ryan Dunn är så saknad!



Disco day


Tja tja bloggen! (Saknar Frida Brorson så in i helvete!)

Har haft en oerhört lat dag. Har bara legat i min säng. Sovit och nötat Vampire Diaries. Har även haft en skoj eftermmiddag med kidsen. Vi har lekt ordlekar och sen haft disco i G's rum. Shady fick vara min kavaljer idag, så vi körde slowdance hehe.

Samtals ämnet vid middags bordet var alla 50 stater. Så efter maten så började värdpappa rita upp alla stater i en karta medans G skrev upp alla på ett paper. Tror dom fick med alla till slut, imponerande.

Jag ligger nu i min säng och ska fortsätta nöta VD en liten stund. Ska försöka sova tidigt, men vi får se hur det blir med den biten. Hoppas att alla ni hemma har det bra bland kyla och snö. Och oroa er inte, det är kallt här borta med!

Puss och Kram :)

I want it all


Hej kompisar!
Hoppas alla mår väl. Här borta sker inte så mycket. Tänkte bara titta in och skriva lite snabbt att allt är bra. Kyligt dock, var inte så varmt idag som jag hade hoppats på. Och nu ligger jag nerbäddad med filt och grejer, brrrr.

Har hittat en amerikansk hemsida som säljer hmärkes skor, väskor mm för billigare priset. Enormt mycket billigare. Åh fy fasen vad sugen jag blir. Men får väl sitta här och tänka "man kan inte få allt i livet" Lite surt att tänka ändå för det är så mycket billigare här borta. Och jag hade ju inte tackat nej till ett par Louboutini eller Jimmy choo skor eller en LV väska, aahh VILL HA :(

Har börjat se om Vampire Diaries på dvd. Så har snart kommit halvvägs in i säsong 1. Så ska nog se ett avsnitt sen sova. Och drömma om den där LV väskan...

Godnatt!

We love Lita


Som sagt, hittade ju inte mina JC skor inne i stan idag, what a bummer!
OCH JAG VILL JU SÅ GÄRNA HA DOM :(
Vilken tur att Nordstrom har en websida där man kan beställa skor...
174 dollar fattigare, men så mycket gladare :) snart är dom här!!!!!!!!


Swedish christmas spirit


Hej vänner :)
Hoppas att allt är bra med er. Här borta är det toppen! Idag är det den 3 december och vi har haft 25 grader hela dagen. Dock svinkallt nu ikväll. Vädret här borta är knas.

Körde in till stan idag med Vilde, Fia och Lina. Destinationen var svenska julmarknaden mitt i San Francisco. Efter att ha parkerat bilen och gått 14 blocks fel, så kom vi äntligen fram. Lite väl sent dock, för julmusten var slut. Men det gjorde inget. Vi hade stannat på World market innan vi körde. Där köpte jag 6 FLASKOR!!!!

På julmarkaden (som var inomhus) Köpte jag två lussekatter och åt en räkmacka till lunch. Förstår ni hur glad jag var :) Vi stannade inte så länge. Vi körde in mot stan, vilket inte var det bästa. Fett med trafik och långa köer. Vi fick till slut en parkering precis vid union square. Gick till bloomingdales och Nordstrom för att hitta mina efterlängtade Jeffrey Campbell skor, men ingen av butikerna hade dom :(

Det är kul att strosa inne i SF, man ser så lustiga människor. Massa uteliggare, tiggare. folk som röker weed ÖVERALLT. Idag fick vi även se två tonårskillar stå och pussas och tog kort på sig själva :') super gulligt. SF är känd för att vara en stad med mycket gay people, awesome.

Kom iaf hem tomhänt. Nu ikväll så har jag suttit barnvakt åt G och R + två kompisar till G :) nu ligger dom alla och sover medans jag sitter nere i köket och inväntar föräldrar. Dom kommer nog strax, så GODNATT ♥


ball so hard muhf*ckas wanna fine me






I have another dream


Snabb update. Har spenderat kvällen med min gosepojk, och byggt en massa massa mer LEGO :) Idag satte jag ihop en robot och en scorpion. Nu ligger jag i sängen med världens magknip och ska snart ta en varm dusch.

Har spenderat nästan hela dagen med att prata med en gammal god vän över msn. Vi pratade om gamla minnen, träning och den kommande sommaren och alla fester vi ska gå på. Vi började prata outfits, och gud vad jag fick en hemlängtan. Efter alla mina vänner, och mina kläder, min garderob, min säng och ja allt typ.

Och nu ikväll fick jag ännu en längtan, att komma bort. Att upptäcka och få se nya ställen. Anledningen är för att jag bläddrade igenom R's nya bok om platser att besöka i världen. Så jag har en önskan som jag hoppas kan slå in. Någon gång i mitt liv ska jag backpacka igenom Europa. Sen ta tag i pluggandet och skaffa mig en utbildning. Efter det, ska jag banne mig resa över hela jorden. Jag vill besöka allt!

* Sydamerika - Brasilien, Ecuador, Paraguay mm.
* Karibien - Jamaica, Barbados, Cuba, Bahamas
* Afrika - Egypten, Tunisien, Kenya, Tanzania, Madagascar, Sydafrika
* Asien - Thailand, Indien, Indonesien, Malaysia, Filippinerna
* Australien - Nya Zealand

Dessa länder är en önskan, kanske några till. Och jag har ju ett par år att få det överstökat! Och personen som ska få följa med är Josephine Petersson, haha! Jag ska se till så att det här händer. Kan se mig själv fylla 40 år och fira det i värmen i Asien :)
Det gäller att drömma och leva livet..




I dream about shoes


Hej vänner! :)
Första dagen på december, pappas födelsedag och bara ynka dagar kvar till jul.
Vilket känns lustigt. För här skiner solen och det ska bli 20 grader idag..

Vill ni veta en typisk johanna sak?
Satt här igår och var så fruktansvärt avis på Kenza och alla hennes sjukt heta skor. Vilket fick mig att börja tänka på min dröm garderob full med skor. Alla borde väl veta om mina extrema kärlek för skor.... Hemma i min garderob finns det endel high heels, men mest i svart och brunt. Vad hände med min dröm om att ha heels i alla färger?

Så helt random igår, så hängde jag på Victorias Secret's hemsida, där jag fann kategorin shoes. Holy fuck, massa massa massa heels för sjukt bra priser, i alla former i alla färger. Jag dog! Jag kan nu se min dröm gå till verklighet och har bestämt mig för att uppfylla den. HÄR SKA SHOPPAS SKOR! ;)

Så nu ska jag sluta slänga pengar på skit, och köpa skor :D bra mål, hehe. Och nu då till min kära mor som kommer sitta och tänka "JOHANNA, hur ska du få hem all skit du köper!" Jag säger bara, mamma chilla allt kommer att lösa sig. En dag i vår så kommer det komma ett stort paket hem till er med en massa skor i som tillhör MIG. Några veckor senare kommer jag också komma hem :)

Nu ska jag vila och fortsätta drömma om min dröm <3


Detta är början på en resa ute i världen. I min blogg kan ni läsa om mitt nya liv, i USA där jag jobbar som Au pair. Hur man lämnar ett liv efter sig och flyttar till världens mäktigaste land. Hoppas ni får en trevlig läsning!




bloglovin